Be / KijelentkezésCzárt András Blogja: Bemutatkozás
Magamról PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 10
ElégtelenKitűnő 
Írta: Czárt András   

Czárt András képCzárt András, Somogyjád (Hungary)


Amikor elkezdtem fotózni, nem gondoltam hogy az első számú hobbim lesz. 2002-ben vettem az első digitális fényképezőgépemet, egy Sony DSC-P7 –et. Ez a gép lett a család filmes fényképezőgépének utódja, Én pedig megkaptam a „Család Fotósa” rangot. Ekkor még csak a kirándulások, nyaralások emlékeinek megörökítése volt a célom.

De mindez megváltozott 2006-ban, mikor úgy döntöttem, a fényképezés nevű hobbimat egy magasabb szintre emelem: megvettem az első bridge - kategóriás gépem, egy Fuji FinePix S9500 -at. Aztán rendeltem néhány fotós-kiegészítőt, elolvastam jópár fotós könyvet hogy megértsem a gépem működését és fejlesszem a kreativitásomat, majd elkezdtem tanulni a digitális képszerkesztést. 2010 nyarán az S9500-öt lecseréltem, és most egy Fuji S200EXR géppel készítem a fotókat.


2006-ban csatlakoztam a régió legdinamikusabb fotóklubjához, a kaposvári Compur fotóklubhoz, akiknek rengeteg mindent köszönhetek és sokat segítettek fotós látásmódom fejlesztésében. Hálás vagyok nekik a tudásért, együttöltött délutánokért és a közös kirándulásokért. Ezeket próbáltam viszonozni a Fotóklub-os szervezőmunkámmal és a „Digitális Képszerkesztés a Gyakorlatban” című előadássorozatommal.


Az évek során megszerzett tudást hasznomra vált az utazásaim, kirándulásaim közben készített képeimnél. Kedvenc témáim közé tartoznak a természet- makró- és épületfotók, amelyek végleges formájukat az utómunka során nyerik el.
A képeimet több weboldalon tekinthetik meg az érdeklődők, elsősorban itt, a fotós - blogomon de töltök fel képeket a Panoramio –ra és a Fotozz –ra is.

 

 

Jó fényeket!
Czárt András

Regisztrálj vagy jelentkezz be, hogy hozzászólhass a cikkhez
 
Hirdetés