Be / KijelentkezésCzárt András Blogja - Linkek: Szoftverek

Utómunkával kapcsolatos szoftverek hivatalos weboldalai:onOne PhotoFrame - keretezés, egyszerűen PDF Nyomtatás E-mail
2012. január 05. csütörtök, 19:56

Az oOne PhotoFrame szoftver egy tökéletes eszköz arra hogy fotóinkhoz professzionális keretet és hátteret adjunk. Több mint 1600 féle keret és háttér közül választhatunk, melyeket pár kattintással a fotónkhoz adhatunk, és egy egyszerű kezelői felületen módosíthatjuk a tulajdonságait: méretét, színét és átlátszóságát. A szoftver Photoshop-, Lightroom- és Aperture plug-inként, illetve különálló alkalmazásként is működik.

Tökéletes eszköz arra hogy esküvői fotóinkhoz ízléses keretet adjunk, elkészítsük tökéletes fotókönyvünket és albumunkat.

A szoftvernek letölthető egy 30 napos próbaverziója és egy ingyenes kiadása is. A teljes és az ingyenes verzió közötti különbség az hogy az ingyenes csak Adobe Photoshop plug-inként működik, és "mindössze" 30 db háttér és keret közül lehet választani. Ha a teljes verziós szoftver választjuk akkor azért 99,95 USD-t kell fizetni.

30 napos próbaverzió / teljes verzió: http://www.ononesoftware.com/products/suite/photoframe/
ingyenes: http://www.ononesoftware.com/products/photoframe-free/

 
Red Giant: Knoll Light Factory - lencse becsillanások hozzáadása a képünkhöz PDF Nyomtatás E-mail
2010. október 05. kedd, 12:35

Red Giant Software: Knoll Light Factory segítségével különféle fókusztávolságú lencse becsillanásokat adhatunk hozzá képünkhöz. Na de mi is pontosan ez a "becsillanás"?: Emlékezzünk vissza egy filmbéli jelenetre: a szaharát láthatjuk végtelenbe nyúló dűnékkel, perzselő hőségtől vibráló levegővel, és ahogy mozog a kamera, mi a szaharai tájon fényes, színes köröket, erős fénysugarakat láthatunk. Ez gyakorlatilag lencsehiba, mely akkor keletkezhet, mikor a fény a fényképezőgép optikájában a lencsékről visszaverődik, illetve egy külső erős fényforrás (pl. Nap) oldalról belevilágít. Az előbbit lencsebevonatokkal, az utóbbit napellenzővel lehet csökkenteni. Tehát a lencse becsillanás egy optikai hiba, amelyet az optika gyártók megpróbálnak kiküszöbölni. Ennek ellenére mégis vannak olyanok akik fizetnek egy programért mellyel optikai hibát lehet hozzáadni a képhez. És hogy miért? Bizonyos képeknél csak ez az egy dolog hiányzik a kép hangulatának megteremtéséhez. Csak keressünk rá a Google-ban ilyen képekre, és a látvány magáért beszél: [Google kép keresés: lens flare pictures].

 
Alien Skin Exposure: Kreatív filmes fotózás a digitális korszakban PDF Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 25. szombat, 15:05

Bár írtam már egy olyan programról melyben digitálisan készített képeinket "varázsolhatjuk" filmre. Ez a program az Imagenomic RealGrain volt. Viszont illendő megemlítenem az egyik kihívóját és komoly konkurenciáját, melynek neve Alien Skin Exposure. Ebben a programban több mint 500 effekt közül választhatunk, melyek között nem csak a fekete-fehér és színes filmek vannak, hanem kereszthívásos eljárások, fotó-öregbítés karcolásokkal és porral, polaroid effekt, daugerrotípia, infa effekt és még sok más. A szoftver hivatalos weboldalán érdemes megnézi a bemutató videót, ennek segítségével egy összetettebb képet kaphatunk a program működéséről. A használatához Photoshop vagy Lightroom szükséges, mivel beépülő plug-in-ként működik. A trial verziót erről az oldalról lehet letölteni, a hivatalos Exposure weboldalért ide kattintastok! A szoftver ára 249 USD, amely sokkal több mint amennyit a RealGrain -ért kell kiadnunk, így csak akkor akkor érni meg ha gyakran használjuk a plusz funkciókat.

 
Imagenomic RealGrain - fotózzunk digitálisan filmre! PDF Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 10. péntek, 06:36

"Azokból a régi jó dolgokból... nem maradt semmi." Ha most épp a filmes fotózásra gondolunk, akkor ezt a Photoshop plug-int mindenképp érdemes kipróbálni. Segítségével módosíthatjuk a digitális fotóink "karakterét" (színezet, tónus, kontraszt) úgy, hogy a végeredmény olyan legyen, mintha azt filmre fotóztuk volna. Ehhez nem kell rengeted csúszkát és beállítási lehetőséget módosítani, elég kiválasztani az előre beállított film típusát, és a végeredmény máris látható lesz a képernyőn. A szoftvergyártó összesen 35 fajta film karakterét elemezte. Ezek az előre beállított filmek mellett mi is létrehozhatjuk saját filmtípusunkat, mivel az Imagenomic RealGrain szoftverben lehetőség van egyedi beállítások használatára is. Hogy teljes képet kapjunk a plug-in tudásáról meg kell még említenem, hogy lehetőségünk van a képünkhöz különböző típusú és színű képzajt, kereszthívási eljárást, infra effektet, szolarizációt és megfakult régi fénykép effektet hozzáadni. A program 30 napos próbaverziója INNEN tölthető le, ha meg szeretnénk vásárolni, akkor kb. 100 USD-t kell kiadnunk érte.

Bővebben...
 
onOne Genuine Fractals - fotónagyító szoftver PDF Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 07. kedd, 20:21

onOne Genuine Fractals egy plug-in Photoshophoz, Lightroomhoz és Aperturehoz, amely segítségével nagymértékben nagyíthatjuk fel fotóinkat. Megértem, ha felmerül benned az a kérdés, hogy "de hát akármelyik képszerkesztő program tud átméretezni képeket, így minek vesztegessem az időmet még egy szoftver használatával"? - A fotók felnagyításánál a használt szoftverünk képpontokat ad hozzá a képhez. Az a módszer, ahogy a hiányzó képpontokat hozzáadja, szoftverenként más és más. Általában a fotóink nagyobbra méretezésénél a kép élessége csökken, amelyet leginkább 100%-os nagyításnál, a kontrasztos részeken vagy élek mentén vehetünk észre. Ez azért van, mert az új, hozzáadott pixelt a szomszédos képpontokból számítja ki. A Genuine Fractals plugin más módszert használ az új pixelek hozzáadására, amely eredményeként sokkal pontosabb és élesebb képeket kapunk. Az egyedüli ok, ami visszatarthat a program használatától az az ára, amely 160 USD (kb. 36 000 Ft) a Standard editionért és 300 USD (kb. 68 000Ft) a Professional Editionért.

 


Hirdetés