Be / KijelentkezésHollandiai Kirándulás szavakban és képekben FRISSÍTVE! PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
2009. augusztus 21. péntek, 22:28

Üdvözlök Újra Mindenkit!

Egy rövidebb szünet után új képekkel jelentkezek, fogadjátok sok szeretettel a Hollandiai kirándulásomon készült képeimet.

Erre tessék: http://www.czartandras.hu/portfolio/category/15

Íme a cikk:

Amersfoortban jártunk

Az idei nyáron, Augusztusban, csoportos látogatást tettünk a

Somogyjádi Református Egyház testvérgyülekezeteinél Amersfoortban.

Augusztus 10-én tettük meg Hollandiába vezető utunk első szakaszát. Magyarországot elhagyva a regensburgi szállásunk felé tartottunk, ahonnan a következő nap reggel frissen, kipihenten indultunk tovább.

Késő délután futott be az egy buszból és két személyautóból álló csapatunk Amersfoortba. A szállást adó családok a „Fontein Kerk”-ben (magyarul: Szökőkút Templom-ban) fogadtak minket szendvicsekkel, sütikkel, kávéval és üdítőkkel.

A következő napon a sporté volt a főszerep: egy biciklitúrán vettünk részt. A 30 km-es táv alatt megismerhettük a környék jellegzetes utcáit, építészetét, tájait. Utazásunkat egy újjáépített szélmalom-múzeum megtekintésével szakítottuk meg.

13-án 70 km-re lévő Nijmegen városába utaztunk, ahol a lenyűgöző „Museumpark Orientalis”-s tekintettük meg. E szabadtéri múzeum korabeli mintára felépített kis falvaiban járva mintha visszarepültünk volna az időben kétezer évet: így ismerhettük meg jobban a három fő vallást: a judaizmust, az iszlámot és a kereszténységet.

Elérkezett a következő nap reggele, mikor csoportunk összegyűlt a „Fontein Kerk” előtti téren, hogy onnan utazzon tovább a Kijkduin városába az Északi-tenger partjára. A csodálatos időjárásnak köszönhetően mindenki nagyon jól érezte magát: voltak, akik a napfürdőzést választották, mások a hűs tengerben élvezték az óriási hullámokat.

Augusztus 15-én, szombaton „szabadnapot” kaptunk: nem volt kötött, csoportos program, hanem mindenki saját maga (vagy a fogadó családja) szervezte meg az aznapi programját. Így a csoport egy része Amszterdam keskeny utcáit, csatornáit látogatta meg, míg mások Delfináriumba, vagy vitorlázni mentek a tengerre, esetleg Amersfoort belvárosát tekintették meg a csatornákon ringatózó kis csónakokból.

Vasárnap a 10 órakor a „Nieuwe Kerk”-nél (magyarul: „Új Templom”-nál) gyűltünk össze, ahol kétnyelvű istentiszteleten vettünk részt, meghallgattuk Kovács Szilvia és M.D. van der Giessen lelkészek prédikációját, és elénekeltük az azon a héten megtanult holland és magyar nyelvű éneket. Délután egy gyalogtúrán fedezhettük fel az Amersfoort környéki erdőket. A Hollandiában eltöltött hetünket idén is egy közös vacsora zárta a „Fontein Kerk”-hez tartozó gyülekezeti házban, ahol mindkét nemzet előadta a régóta gyakorolt dalokat, énekeket.

Hétfőn reggel, a búcsúzás után hátunk mögött hagytuk Amersfoortot, Hollandiát. Viszlát Hollandok! - Találkozunk jövőre!

Úticélunk a németországi Regensburg városa volt. Érkezésünk után megcsodáltuk a Dóm, és az őt körülölelő belváros esti fényeit, hangulatos utcáit, tereit és kávézóit. Az estét a már jól ismert ifjúsági szállóban töltöttük, majd következő napon, Augusztus 18-án, reggeli után elindultunk otthonunk, Somogyjád felé, ahova szerencsésen megérkeztünk a késő délutáni órákban.

 

Üdvözlettel, Czárt András

Regisztrálj vagy jelentkezz be, hogy hozzászólhass a cikkhez
 
Hirdetés