Be / KijelentkezésKatonai Repülési Múzeumban jártam (Soesterberg, Hollandia) PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
2011. október 07. péntek, 22:17

Utrecht-től 15 km-re, Amersfoort-tól 10 km-re, Soesterberg mellett helyezkedik el a Holland Királyi Légierő hivatalos harcirepülőgép-múzeuma.

Az egykori repülőtér területén kialakított gazdag kiállítás hűen mutatja be a harci repülőgépek fejlődését a repülés hajnalától kezdve egészen a napjaink egyik legsikeresebb gépéig, az F-16-ig. A látogatók a múzeum felé haladva az út mellett egy Lockheed F-104G gépet pillanthatnak meg, mely az autópályán közlekedőknek hirdeti hogy a közeli erdő egy múzeumot rejt magában.

A gyűjtemény 2 hangárban és a kinti területen foglal helyet, továbbá egy épületben a fiatalabb korosztálynak alakítottak ki egy "játszóteret" ahol szemléletes példákon keresztül megismerkedhetnek a főbb aerodinamikai törvényekkel, a repülőgép felépítésével és repülőgépeket, - akár egy F-16-ost is vezethetnek (szimulátorban). Továbbá a múzeumhoz tartozó udvarban egy légvédelmi rakétákból álló gyűjteményt  tekinthetnek meg az érdeklődők.

A gyűjteményt időrendi sorrendbe rendezték a kiállítók: az egyik hangár ad helyet a repülés kezdetétől egészen a II. Világháborúig tartó időszak légcsavaros repülőgépeinek. A másik hangárban helikoptereket és a sugárhajtású gépeket csodálhatunk meg -kezdve a Gloster Meteor-ral-. A múzeumban megismerkedhetünk a repülők fegyverzetével, technológiájával továbbá a pilóták ruhájával és felszerelésével is.

A repülés és technológia iránt érdeklődőknek mindenképp ajánlom a gyűjtemény megtekintését, biztos vagyok benne hogy egy kellemes délutánban lesz részük!

(Tovább a fotógalériához)

Néhány fontos információ:
Múzeum neve: Militaire Luchtvaart Museum
Weboldalának címe: http://www.militaireluchtvaartmuseum.nl/
Cím: Kampweg 120, 3769 DJ Soesterberg
Nyitvatartás: Keddtől Péntekig 10:00 - 16:30; Vasárnap 12:00 - 16:30; (ünnepnapokon zárva / rövidített nyitvartás, további információt a múzeum weblapján találnak)
GPS koordináták: N 52° 6'41.50" E 5°17'47.37"

Regisztrálj vagy jelentkezz be, hogy hozzászólhass a cikkhez
 
Hirdetés