Be / KijelentkezésCompur Fotóklub a Liget Fesztiválon, a Fonyódligeti gyermektáborban PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
2010. augusztus 25. szerda, 16:36

A Somogy Megyei Gyermektábor meghívására hat Compur Fotóklub tag képviselte egyesületünket a Fonyódligeten és Fonyódon megrendezésre kerülő Liget Fesztivál rendezvényen. A klubunk augusztus 13-án kapcsolódott be a "Ligeti" rendezvények fotózásába. A fesztivál utolsó napjáig, augusztus 16-ig összesen több mint 2300 képen örökítettük meg a fellépő csoportokat, azok közönségét és a gyermektábor nyüzsgő életét.

A fellépések este kezdődtek a tábor nagyszínpadán, ahol a Compur Fotóklub minden lehetséges szögből fotózta az előadókat: fontosnak tartom azt, hogy egy fotós csapat között "munkamegosztás" legyen, erre nagyon jó példa volt ez a rendezvényfotózás. Volt, aki elsősorban a közönségről, volt aki a fellépő művészekről készített közeli képet és akadt aki a hátsó sorokból fotózta a fellépők és közönség egészét.

A klub tagjai 13-án pénteken, késő délelőtt foglalta el a szállását: a faházakban, emeletes ágyon töltött éjszaka sokakban régi emlékeket idézett. Az esti előadás kezdetét a klubunk tagjai teljes létszámban, fényképezőgépekkel, állványokkal és vakukkal felszerelkezve várta, és kitartóan fotózta egészen késő estig. Ekkor a hirtelen jött balatoni viharos, szeles, esős idő miatt (meg talán a péntek 13 miatt is? :) ) is a rendezők a program megszakítása mellett döntöttek.

A szombati napon a sporté, mozgásé és a játéké volt a főszerep. A fotóklubunk egész délután készítette a gyönyörű képeket a tábor programjairól, ahol mindenki megtalálhatta a kedvére valót: volt itt falmászás, csúszdázás, csoportos sportjátékok, gombfoci, régi népi játékok, íjászat, infracsata, kapura rúgó verseny és még sok más. Az aktív délután után, este a nagyszínpad rengeteg előadóval, művésszel várta az érdeklődőket. A produkció után az este táncházzal folytatódott, ahol a fellépők és a közönség közösen töltötte el az est hátralévő részét.

A vasárnapi program kora délután kezdődött a táborban található nagyszínpadon, majd ezt követte Fonyódon, a Vigadó téri színpadon megrendezésre került Fesztivál gála, ahol a nézők táncelőadásokban gyönyörködhettek.

Hétfőn a reggelizés után a klub tagjai közös munkához láttak: ki kellett válogatni a több ezer elkészült kép közül a legjobbakat, melyeket a tábor vezetői kapnak a felejthetetlen hosszú hétvégéért cserébe.

Ezúton szeretném megköszönni a Somogy Megyei Gyermektábor vezetőjének, Szegedi Ágnesnek a meghívást, klubtársaimnak: Bedő Kornélnak, Fejes Lászlónak, Fodor Balázsnak, Kántor Szilárdnak és Kiss Zoltánnak hogy jelenlétükkel és közös munkánkkal tették felejthetetlenné ezt a fotóklubos programot.


Jövőre találkozunk ugyanitt!

Compur Fotóklub a Fonyódligeti Gyermektáborban - rendezvényfotózásCompur Fotóklub a Fonyódligeti Gyermektáborban - rendezvényfotózásCompur Fotóklub a Fonyódligeti Gyermektáborban - rendezvényfotózásCompur Fotóklub a Fonyódligeti Gyermektáborban - rendezvényfotózásCompur Fotóklub a Fonyódligeti Gyermektáborban - rendezvényfotózásCompur Fotóklub a Fonyódligeti Gyermektáborban - rendezvényfotózásCompur Fotóklub a Fonyódligeti Gyermektáborban - rendezvényfotózásCompur Fotóklub a Fonyódligeti Gyermektáborban - rendezvényfotózásCompur Fotóklub a Fonyódligeti Gyermektáborban - rendezvényfotózás

-Czárt András-

 

Regisztrálj vagy jelentkezz be, hogy hozzászólhass a cikkhez
 
Hirdetés